Vanliga frågor

Vanliga frågor

Hur skaffar jag bibliotekskort?

Du kan skaffa bibliotekskort direkt på biblioteket. Du kan också ansöka om bibliotekskort på vår webb, och sedan hämta ut ditt kort på biblioteket. Glöm inte att ta med fotolegitimation. Om du är under 18 år behöver du vårdnadshavares underskrift för att få ett lånekort.

Till ansökan om bibliotekskort

Hur loggar jag in?

De behöver ha ett bibliotekskort på Håbo bibliotek och din pinkod. Pinkoden är fyra siffror som du har valt själv. Klicka på Logga in eller hänglås-symbolen längst upp till höger på vår webb. Skriv in bibliotekskortsnummer eller ditt tiosiffriga personnummer och pinkod.

Om du inte vet eller har glömt din PIN-kod kan du prova att skicka efter en ny genom att använda funktionen Glömt PIN-kod? Det fungerar om du har en e-postadress inlagd på ditt konto. Om du inte får ett mail hör av dig till biblioteket.

Glömt pinkod

Jag har glömt min pinkod. Hur får jag en ny?

Du kan använda funktionen Glömt PIN-kod här på webbplatsen, eller komma till biblioteket.

Glömt pinkod

Hur lånar jag om?

Du kan låna om i Mina sidor, under fliken Mina lån när du loggat in. Du kan också mejla oss på biblioteket@habo.se eller ringa oss på telefonnummer 0171-526 00.

Hur söker jag böcker och andra medier?

Du söker i rutan högst upp på webbsidan där det står Sök böcker, film med mera. Du kan söka på ett eller flera ord, till exempel författare, titel, årtal, språk och vissa medietyper.
Exempel:

läckberg
ferrante fantastiska väninna
jan guillou 2018
körkortsboken persiska
tempelbranden ebok

Efter sökningen kommer du till Sökresultat. Här visas alla träffar där dina sökord finns med. I högerspalten finns möjlighet att styra sökningen så att den till exempel bara visar en viss medietyp.

För att se om titeln finns inne klicka på titeln eller omslagsbilden för att komma till fullständig titelinformation. Här får du också mer information om titeln, bland annat medietyp, språk och ofta en innehållsbeskrivning.
Det finns tre knappar för att reservera titeln, spara den i din minneslista eller skicka ett tips om den till någon Lite längre ner hittar du information om det finns reservationer på titeln och hur lång kön i så fall är.

Under rubriken Här finns titeln ser du om titeln är utlånad eller om den finns inne just nu och på vilken avdelning och placering du i så fall kan hitta den.

Hur reserverar jag?

Du kan reservera direkt här på webbplatsen, du kan också få hjälp av oss.

På webben: Sök upp det du vill reservera i bibliotekskatalogen. Klicka på titeln eller omslagsbilden. Under den allmänna informationen om titeln finns en knapp "Logga in för att reservera". Tryck på den och logga in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och din fyrsiffriga pinkod. När du är inloggad trycker du på den knappen "Reservera". Då ser du hämtställe Håbo bibliotek och giltighetstid. När du klickat OK ser du en grön text "Du har nu reserverat Hjärnsmart lärande - Köplats = 1 (av 1 exemplar), då är reservationen gjord.

När reservationen är klar att hämta får du ett meddelande via brev, e-post eller sms. I meddelandet står ditt hämtnummer/löpnummer, och reservationerna står uppställda efter det på hyllan i biblioteket.

Alla dina reservationer hittar du under Mina reservationer när du är inloggad.

Jag vill låna en bok som ni inte har, hur gör jag?

Du kan lämna ett inköpsförslag eller beställa ett fjärrlån. Äldre böcker kanske inte går att köpa, då kan vi göra ett fjärrlån. Fjärrlån kostar 20 kronor.

Lämna inköpsförslag

Beställa fjärrlån

Hur betalar jag min förseningsavgift?

Du kan betala den direkt på biblioteket, med kontanter, kort eller Swish. Betalning under 10 kronor kan inte göras med kort.

Jag har fått en räkning, vad gör jag?

Om du har böckerna lämna tillbaka dem så fort som möjligt så stryks räkningen. Beroende på vad du har lånat kan det bli förseningsavgifter för böckerna. Om du har tappat bort någon bok måste du ersätta den. Det gör du genom att besöka biblioteket och betala med kontant, kort eller Swish.

Kan jag swisha betalning för en avgift hemifrån?

Nej, vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot betalningar som görs hemifrån. Det för att vi måste slå in betalningen i vår kassa och ta bort avgiften ur vårt bibliotekssystemt. Därför ber vi dig besöka biblioteket för att betala din avgift.

 

Språk

Lyssna