En introduktion till förvaltningsrätten / Wiweka Warnling Conradson.

Sökresultat

220435
En introduktion till förvaltningsrätten / Wiweka Warnling Conradson.
En introduktion till förvaltningsrätten / Wiweka Warnling Conradson.
Av: Warnling Conradson, Wiweka, 1952-
Utgivningsår: [2022].
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Upplaga: Fjortonde upplagan.
Förlag: Norstedts juridik
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Totalt antal lån: 0
Antal lån i år: 0
Antal reservationer: 1
Innehållsbeskrivning
EN INTRODUKTION TILL FÖRVALTNINGSRÄTTEN syftar till att sätta in förvaltningsrätt i ett helhetsperspektiv, samtidigt som en vardagsnära anknytning eftersträvas.Den som ser till sin egen ansökan om bygglov eller lärarlegitimation eller till sitt eget överklagande av ett beslut hos Förvaltningsrätten får på så sätt enklare att hantera de frågor som kan uppkomma. Den som kommer i konflikt med en myndighet i samband med en vägrad förmån, beslut om sanktioner eller ett återkallat tillstånd får reda på vilka krav som kan ställas ifråga om insyn, motivering, muntliga inslag, etc. Det sagda gäller lika om den som berörs är en enskild person eller ett företag. Omvänt gäller att tjänstemän vid olika myndigheter - vilka finns i hundratal inom många olika områden (polisen, Finansinspektionen, Skolverket, Tekniska högskolan, byggnadsnämnden i en kommun, etc.) - får ett rättsligt perspektiv på sin verksamhet. EN INTRODUKTION TILL FÖRVALTNINGSRÄTTEN presenterar förvaltningsförfarandets utformning, metoden att avgöra om förvaltningslagen ska tillämpas, olika möjligheter till förnyad prövning av beslut, m.m. I och med europeiseringen av svensk rätt - och medlemskapet i EU- har ett allt större fokus kommit att läggas vid just förvaltningsrätt liksom vid de ökade kraven på domstolsprövning av förvaltningsbeslut. EN INTRODUKTION TILL FÖRVALTNINGSRÄTTEN är avsedd att tillämpas som en grundläggande orientering på juristutbildningens (vid Stockholms universitet) första termin men har fått en mycket större användning än så. Den har fått omdömet att vara begriplig och nyttig även om läsaren inte har ambitionen att bli jurist. [Bokinfo].
Förvaltningsrätten och dess roll i juridiken -- Den offentliga makten -- Förvaltningsrättens regelsystem -- Ärenden och beslut -- FL:s tillämplighet -- Förvaltningsförfarandet i FL -- Ändring och överklagande m.m. -- Rätten till domstolsprövning och extraordinära rättsmedel -- Förvaltningsrätten och EU.

Här finns titeln:

Loading...

Andra titlar av samma författare

210287
Av: Warnling Conradson, Wiweka

Liknande titlar

202859
Av: Strömberg, Håkan
114078
Av: Staaf, Annika
202858
Av: Strömberg, Håkan
195394
Av: Lindahl Toftegaard, Eva
75717
Av: Björkman, Ulla
202861
Av: Lundin, Olle
215856
Av: Bengtsson, Hans
24048
Av: Wennergren, Bertil
99376
Av: Essen, Ulrik von
191455
Av: Arvidsson, Elisabeth
23924
Av: Petersson, Olof
89026
Av: Norén Bretzer, Ylva
115889
Av: Norén Bretzer, Ylva
190807
Av: Petersson, Olof
40134
Av: Lindgren, Lena
190400
Av: Hariri, Dona
213549
Av: Papadopoulou, Frantzeska

Språk

Om författaren

Loading...
Lyssna