Prata med barn om corona

Prata med barn om corona

Små tecknade bilder föreställande handsprit, handskar, munskydd och förpackningar

Hur ska man egentligen prata med barn och unga om coronaviruset när man samtidigt själv är orolig? Här har vi samlat tips på böcker och annat som man som vuxen kan ta stöd av under dessa oroliga tider. 

 

Boktips

Coronaboken: "I tider då allt ställs på ända kan det finnas mycket oro och många frågetecken, inte minst hos våra små." Apotek Hjärta har tagit fram en bok om coronaviruset tillsammans med illustratören Louise Winblad. Boken handlar om Bim som måste vara hemma från förskolan trots att hon bara är lite snuvig och om hennes pappa som arbetar hemifrån.

Ladda ned och läs boken här

Covve och tvålen av Marléne Tamlin: en bok för de yngre om coronaviruset och om hur viktigt det är att tvätta händerna. Boken finns även som film.

Ladda ned och läs boken här

Coronavirus - en bok för barn av Alex Scheffler: Tillsammans med Gruffalons skapar Alex Scheffler har bokförlaget Alfabeta och det engelska förlaget Nosy Crow tagit fram en digital bok för barn om coronaviruset. Här kan barn (och vuxna) få svar på frågor om viruset och kanske få hjälp med att lugna oroliga tankar. 

Ladda ned boken på engelska här, öppnas som PDF /Download the book in English her, opens as a PDF

Övriga lästips

Språk

Lyssna