Aktiviteter

Aktiviteter

På biblioteket och i kommun finns det många aktiviteter för dig som är ny i Sverige. Vi vill gärna att du tipsar oss om program som passar på biblioteket.

Vill du tillsammans med biblioteket göra ett program på det språk som du talar? Eller vill du använda våra lokaler tillsammans med andra som talar samma språk som du gör? Starta din egen bokcirkel, filmklubb, sagostund på annat språk än svenska!

Kontakt: Nilay Yelkenci, tfn 0171-529 26 eller mejl nilay.yelkenci@habo.se

Digitalt språkcafé på svenska

Är du ny i Sverige och vill träna svenska? Är du nyfiken på andra kulturer och vill göra skillnad för utrikesfödda kommuninvånare? Digitalt språkcafé är en mycket bra möjlighet att få träffa och lära känna nysvenskar. Då är ni varmt välkomna till vårt språkcafé online. Måndagar kl. 19:30-20:30 (14:e september-14:e december)

Så här gör du för att delta:

 1. Du behöver ha en dator, surfplatta eller mobiltelefon med internetuppkoppling och en webbkamera.
 2. Du anmälar dig genom att ringa Håbo Rotaryklubb på tel. nr: 0703 469 699 Vid anmälan till lämnar du ut ditt namn, telefonnummer och mejladress.
 3. Efter anmälan skickar Håbo Rotaryklubb ut en Zoom-länk till dig via sms eller mejl.
 4. När språkcafé startar trycker du på länken.

En Zoom-app kommer då automatiskt laddas ned på din dator eller mobiltelefon första gången du klickar på Zoom-länken. (Godkänn app-hämtningen som är gratis.)

Om du har några frågor kan du mejla till goran@brunnstagard.se

Digitalt språkcafé på svenska är ett samarbete mellan Håbo Bibliotek, Håbo Rotaryklubb och Studieförbundet Vuxenskolan.

Aktiviteter för barn och unga

Biblioteket erbjuder olika aktiviteter för barn och unga under vardagar, helger och lov. På vår sida för barn hittar du mer information om vad som händer på biblioteket. På vår sida för unga hittar du också information om aktiviteter.

Vi erbjuder bland annat:

 • Sagostunder
 • Fredagshäng
 • Dansa en bok
 • Bokfika
 • Pyssel
 • Tävlingar
 • Samt mycket mer!

Språk

Lyssna