Databaser

Databaser

Förutom alla medier som finns på biblioteket kan du även ta del av elektroniskt material ur databaser inom olika ämnesområden. Flera av databaserna når du hemifrån. Nedan ser du vilka databaser som biblioteket erbjuder och hur du når dem.

Böcker på radAlex författarlexikon

Författarlexikon med presentationer av svenska och utländska författare och deras verk. 

På biblioteket

Med lånekort hemifrån

 

Huvudet på en nyckelArkivDigital

ArkivDigital är en databas för släktforskning. Den innehåller en stor mängd färgbilder, bland annat kyrkböcker och bouppteckningar. ArkivDigital når man endast via bibliotekets släktforskningsdator. Kontakta biblioteket för att få veta mer om hur du bokar den.

 

 

GlobalGrants logotypeGlobalGrant

Databasen GlobalGrant bygger på Stora fondboken och innehåller information om cirka 20 000 svenska och utländska stipendier och bidragsgivare.

På biblioteket

Med lånekort hemifrån

 

Landguidens logotypeLandguiden

Landguiden är "Länder i fickformat" på webben och ger dig fakta om alla världens länder. Innehållet tas fram av Utrikespolitiska Institutet och uppdateras dagligen.

På biblioteket

Med lånekort hemifrån

 

Pressreaders logotypePressReader

PressReader ger dig tillgång till mer än 5 500 tidningar och tidskrifter från över 100 länder och på över 60 olika språk. Databasen finns tillgänglig på webben och som app i din smarta telefon och surfplatta. Med appen PressReader kan du ansluta din telefon till bibliotekets trådlösa nätverk och ladda ned tidningar och tidskrifter. appen finns för iPhone, Android, Windows och Blackberry.

På biblioteket

Med lånekort hemifrån

 

Riksarkivets vapenSVAR

SVAR, Svensk arkivinformation, är en värdefull resurs för alla som släktforskar eller som forskar historiskt. SVAR är tillgänglig gratis för alla på Riksarkivets webb.

Språk